У середу, 20 березня, стало відомо про те, що Україна терміново підняла літаки над Азовським морем, польоти відбулися з повним бойовим навантаженням засобами авіаційного ураження.

Про це повідомляє прес-служба ООС в Facebook.

“Отримавши наказ Командувача об’єднаних сил, екіпажі літаків тактичної авіації злітають на виконання навчально-бойового завдання. Ланка винищувачів МіГ-29 та пара штурмовиків Су-25 виконують планові польоти над акваторією Азовського моря, прикриваючи з повітря кораблі Військово-Морських Сил України, які вийшли у похід”, – сказано в повідомленні.

Під час льотної зміни екіпажі літаків відпрацьовали цілу низку завдань, серед яких, зокрема, зліт парою, протиракетні маневри тощо.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Виконавши польотне завдання, літаки один за одним здійснили посадку на одному з оперативних аеродромів у безпосередній близькості до району проведення операції Об’єднаних сил, додали у прес-службі.

Нагадаємо, два винищувачі НАТО Eurofighter Typhoon ВПС Італії терміново підняли за сигналом тривоги з аеродрому Кефлавік в Ісландії через два російських протичовнових літака Ту-142, помічених на східному кордоні повітряного сектора країни.

Про це повідомляє ісландське видання Morgunbladid.

Італійські винищувачі з 11 березня по 11 квітня базуються на острові в рамках програми НАТО з повітряної оборони країн альянсу, у яких немає своїх військово-повітряних сил.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в акваторії Азовського моря стріляла армійська, штурмова авіація, а також винищувачі.

Так керівництво ВМС проводило навчання, які призначалися для підтримки дій кораблів ВМС та Державної прикордонної служби України із складу Об'єднаних сил.

"Кораблі морського компонента Об'єднаних сил за сигналом тривоги здійснили вихід з пункту базування в певний район акваторії моря. В ході виконання спільних заходів відпрацьовувалися питання відбиття повітряного нападу кораблями, підтримки авіацією дій корабельно-катерній угруповання і ведення вогню штатного озброєння кораблів надводної цілі", — відзначає керівництво.

Також Знай.ua писав про те, що російська авіація завдала нищівного удару по табору біженців.