16 березня прихильники опозиції взяли штурмом офіс державного телебачення в Белграді. 17 березня вже мітингують біля резиденції сербського президента Олександра Вучича.

Резиденція президента Сербії

Декілька тисяч демонстрантів 17 березня стали ланцюгом навколо резиденції президента Сербії Олександра Вучича. Активісти вимагають відставки, повідомляє Radio Free Europe / Radio Liberty.

Учасники акції викрикували лозунги і скандували: "Він закінчив!" Це гасло відоме з акцій протесту, які в 2000 році спровокували відставку діючого тоді президента Югославії Слободана Мілошевича.

Поліція не пропускала демонстрантів до будівлі, в кількох зіткненнях правоохоронці пішли на крайні міри і застосували сльозогінний газ.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

Демонстранти

Поки відбувався мітинг, Вучич виступив у прямому ефірі державного телеканалу РТС. Президент заявив, що кожен, хто був замішаний у насильстві, понесе відповідальність. За його словами, у мітингах бере участь не більше 1000 чоловік, завдання яких – показувати на весь світ "погану картинку з Сербії". Заворушення вплинули на приплив інвестицій в країну, заявив Вучич.

"Моє завдання – захищати Сербію від хуліганів і фашистських бандитів", – наголосив президент.

Президент засудив дії протестувальників, зокрема, штурм офісу каналу РТС, який відбувся 16 березня.

Учасники акції вимагали надання опозиції прямого ефіру. Після втручання поліції робота телеканалу була розблокована.

Нагадаємо, майдан у Вірменії: революціонери оточили прем'єра. У Єревані, Вірменія протестувальники взяли в облогу резиденцію прем'єр-міністра країни Сержа Саргсяна.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", активісти оточили резиденцію Порошенка. Вчора мітингувальники цілий день поспіль чекали на рішення урядовців щодо озвучених вимог.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що Сербію охопили масові антиурядові мітинги. Лише у Белграді на мітинги зібрались майже 20 тисяч людей.