Після попередньої акції протесту в Харкові проти підвищення цін на метро, коли близько сорока підлітків одночасно стрибнули через турнікети в метро Архітектора Бекетова ще не вщухли дискусії, як у них з'явилися послідовники. Про це повідомляє Glavnoe.ua.

Побачивши відео протесту, група друзів вирішила це повторити - всього їх було близько тридцяти осіб.Олексій – один з учасників. Він повідомляє, що змушений щодня витрачати купу грошей на метро і що такий спосіб протесту йому здається драйвовим і цікавим. Ціну на проїзд вважають завищеною і друзі Олексія.

Те, що нові тарифи в метро і наземному електротранспорті можуть бути необґрунтованими, припустили і в Харківському відділенні антимонопольного комітету і хочуть провести перевірку формування тарифів міськелектротрансу. Якщо ця інформація підтвердиться, а також правоохоронці знайдуть підтвердження заяв з приводу непрозорих закупівель і використання грошей від реклами в метро, нові тарифи можуть перетворитися в нові кримінальні справи, зазначають юристи.

А на даному етапі громадські активісти - експерти з Харківського антикорупційного ценрта через процедурні порушення через суд вирішили оскаржити нові тарифи.

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Показати ще

Активісти хочуть попросити суд призупинити дію нових тарифів, поки їх законність не буде доведена. Але навіть якщо цей позов є законним, то щодо дій Олексія і його друзів є ряд претензій. Адже після стрибків через турнікет протестувальники перейшли на Держпром і сіли в поїзд, після чого відчинили двері і почали на їх фоні робити селфі. Олексій не бачить в цьому ніякої небезпеки,а ось глава прес-служби Харківського метрополітену Олексій Бітнер вважає, що це небезпечно для життя не тільки протестуючих, а й пасажирів.

За словами начальника відділу комунікації обласного управління Нацполиції Олени Баранник, з деякими з них поліцейські навіть провели виховну бесіду, проте нікого не затримували.

Нагадаємо, у Харкові підлітки увірвалися в метро, протестуючи проти подорожчання проїзду: перестрибували турнікети, відео

"Знай.uа" повідомляв строительство метро на Виноградар зрушила з мертвої точки: перші фото

Нещодавно "Знай.uа" писав, наступну станцію метро побудують в передмісті: кияни в шоці