Українці вигадали цікавий спосіб ловити злочинці. Про це у своєму блозі розповів політолог та історик Олександр Палій.

У Вінниці правоохоронці ловлять злочинців за допомогою відеокамер.

"Ситуаційний Центр при Міськраді. Суть така – відеоінформація з багатьох сотень замаскованих відеокамер виводиться на монітори, де цілодобово сидять добре підготовлені хлопці з виправкою. Потрібна інформація поліції або іншим органам, або учасникам ДТП – видають негайно. Розголошувати приватну інформацію суворо заборонено", - розповів у себе в блозі Олександр Палій.

Також він зазначив, що люди в прямому ефірі можуть допомагати правоохоронцям ловити злочинців. Він написав, що минулого року у Вінниці таким способом було розкрито 7 вбивств, і що за статистикою, кожна камера ловить одного злочинця і близько 20 правопорушників.

"У кожному 4-5 районах повинен бути такий центр. Вінницькі фахівці могли б допомогти це поширити на всю країну. До них і так їздять вчитися, але потрібно централізоване охоплення, наприклад, держпрограма. Крім того, у Вінниці діє ще одна схожа комунальна служба. Теж дуже корисна штука. Виявляється, можна фотографувати ями на дорогах і відправляти фото і координати есемескою - приїжджають і ремонтують. Про таке раніше тільки в Швеції чув", - написав у себе в блозі Олександр Палій.

Популярні новини зараз

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Можливо за кілька років і справді ця тенденція розповсюдиться по всій країні і люди почнуть допомагати ловити злочинців за допомогою відеокамер.

Нагадаємо, "ПриватБанк" знову в центрі уваги ЗМІ. На сайті Мінфін у п'ятницю вранці, 15 лютого з'явився гнівний відгук клієнтки з приводу зарахування аліментів на карту.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", смарт-годинники набирають популярність через нові можливості. Apple намагається впровадити у всі смартфони та інші портативні гаджети функції, які в подальшому зможуть моніторити стан здоров'я свого власника. Втім, конкуренти теж не сидять без діла, і випускають аналогічні продукти.

Також "Знай.ua" писав, що у Запоріжжі сталася аварія на дамбі - зіткнулися інкасаторська машина і три легкових автомобіля. ДТП сталася близько 16:20. За попередньою інформацією, зіткнення сталося через слизьку дорогу.