Популярне британське видання прислухалося до своїх читачів і відтепер писатиме у своїх текстах назву нашої столиці не на російський манер Kiev, а відповідно до правопису англійською - Kyiv.

Журналісти видання The Guardian внесли зміни до стилістичного довідника видання. Така ж доля чекає і на Observer, яке входить до однієї меді-групи з The Guardian.

Шон Вокер - журналіст видання - написав про це у своєму Twitter: "Це сталося. Оновлення стилістичного довідника: Kyiv замість Kiev (крім "котлети по-київськи")".

Популярні новини зараз

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Також він написав про те, що на цей же манер можна розглянути вживання назви Odesa.

Нагадаємо, експерти порівняли ціни на оренду квартир у Києві та Європі. Українці навіть не здогадуються, що за вартість місячної оренди квартири можна пожити на Балі чи в Іспанії. За ціною "однушки" в Києві вам запропонують рай в Європі. За ті ж гроші, що і знімання київської однокімнатної квартири, можемо дозволити собі кут в Римі, курінь на Балі, офіс в ПАР, пентхаус в Іспанії і цокольний поверх в Грузії. Здивовані? Нічого дивного, просто ціни на нерухомість в українській столиці вже перетнули всі межі розумного.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", експерти розповіли, чого чекати українцям від долара і євро до кінця зими. На початку лютого гривня продовжує впевнено підвищуватися. Так, на 13 лютого Нацбанк встановив співвідношення долара до гривні на рівні 27,01 грн. Таким чином, за день гривня подорожчала на 5 копійок, за тиждень зміцнилася на 21 копійку, а якщо говорити про початку 2019 року, то з січня курс долара знизився на 1 гривню 16 копійок. Правда, фінансисти відзначають, що темпи зростання вартості української національної валюти почали сповільнюватися.

Також "Знай.ua" писав, що мер Києва Віталій Кличко видав новий перл: "Звідки береться вода і куди вона іде". Під час розширеного засідання Колегії КМДА, що відбулося в будівлі столичної мерії 13 лютого, обговорювалися найкритичніші питання у місті. Відкрив захід міський голова Віталій Кличко, який намагався активно підтримувати доповідачів по кожній проблемі. Не обійшлося і без курйозів. Про новий "хіт" мера дізнавалися Знай.ua.