В Одесі блокували діяльність кримінального угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, наразі вже відомо, що оперативники спецслужби встановили, що до складу незаконного угрупування входили раніше судимі вихідці з Північного Кавказу.

"Зловмисники, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск, "вибивали" неіснуючі борги у місцевих жителів", – заявляє СБУ.

Популярні новини зараз

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Крім того оперативникам СБУ вдалося задокументувати практично всі кримінальні діяння угрупування.

"Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання від мешканця обласного центру 1 тисячі доларів США. У разі несплати грошей рекетири погрожували чоловіку фізичною розправою", – йдеться повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох учасників так званої "силової ланки" угруповання на одній з вулиць Одеси.

Разом з тим варто відзначити, що у четвер, 7 лютого, стало відомо про затримання підозрюваного у вбивстві учасника АТО Віталія Олешка (Сармата).

У повідомленні йдеться, що житель Дніпра, екс-боєць батальйону "Торнадо", якого підозрюють в організації вбивства учасника АТО Віталія Олешко (Сармата), п'ять місяців постійно міняв місце проживання. Він був затриманий в ніч на 7 лютого у Львові.

Аброськін розповів, що затриманий - житель Дніпра, екс-боєць батальйону "Торнадо". При ньому було посвідчення поліцейського Європолу.

"Цього псевдополіцейского Європолу, колишнього бійця" Торнадо ", жителя Дніпра, яку ми підозрюємо в організації саме стеження і вбивства Віталія Олешко, ми затримали сьогодні вночі в ході проведення оперативно-розшукових заходів у Львові. Протягом останніх п'яти місяців він ховався в різних областях нашої країни , постійно змінюючи місце проживання. Але сьогодні був не його день", - написав Аброськін.

Варто нагадати, що вбитий Сармат воював на сході України в складі батальйону "Донбас" і вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня 2018 року в Бердянську на очах у очевидців.

1 серпня стало відомо, що четверо підозрюваних у вбивстві затримали на блокпосту в Василівці Запорізької області. 2 серпня їм повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. 3 серпня суд заарештував їх.

Нагадаємо, у справі Зайцевої сплив скандальний нюанс.

Як повідомляв "Знай.ua", українців попередили про пастку з російськими військовими.

Також "Знай.ua" писав, що чоловік пограбував банк, щоб сісти у в'язницю.

На Житомирщині СБУ затримала двох чоловіків, які продавали зброю