Нещодавно завершилося досудове розслідування у справі Катерини Бабкіної, яка втопила в Києві рідних дітей. За даними столичної прокуратури, жінка зізналася, що справді вона відправила на той світ 5-річного сина і 6-річну доньку у озері Срібний кіл у Дарницькому районі Києва і намагалася покінчити з собою.

Катерина Бабкіна втопила власних дітей

Дії Бабкіної кваліфіковані за п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей) Кримінального кодексу України. Прокуратура наполягає на примусовому лікуванні жінки.

Катерина Бабкіна втопила власних дітей

"Згідно з результатами комплексної психолого-психіатричної експертизи, встановлено, що підозрювана в момент скоєння злочину перебувала в неосудному стані, не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними внаслідок розладу психічної діяльності", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Катерина Бабкіна втопила власних дітей

Крім того, згідно з висновками лікарів, стан підозрюваної з моменту скоєння злочину не змінився, вона потребує застосування примусових заходів медичного характеру. До суду направлено клопотання про примусову госпіталізацію до психіатричного закладу з суворим наглядом, що виключало б її небезпечну поведінку. На час розгляду клопотання підозрювана перебуває в медичному закладі закритого типу.

Катерина Бабкіна втопила власних дітей

Слід відзначити, що для сім’ї Катерини Бабкіної, виховательки з київського дитсадка №31, розлучення закінчилося трагедією. Сім’я переїхала з Криму, ніколи раніше в поле зору правоохоронців не потрапляла. Жінка з чоловіком були в розлученні, але колишній чоловік знімав квартиру і фінансово допомагав дітям.

Катерина Бабкіна втопила власних дітей

26 жовтня 2018 року жінка відвела на озеро своїх дітей – шестирічну Аню і п’ятирічного Данила – і втопила їх. Її знайшла не поліція, а чоловік – Денис Бабкін. Дізнавшись, що дружина і діти зникли, він, подавши заяву в поліцію, почав їх розшукувати сам.

Катерина Бабкіна втопила власних дітей

Катерину чоловік знайшов недалеко від Броварів. Вона кудись йшла пішки. Колишньому чоловікові Катерина пояснила, де діти "пішли на озеро купатися і потонули". Також вона додала – "для них так буде краще".

Дивіться: Киянка втопила дітей в озері

Дивіться: суд над матір'ю, яка втопила своїх дітей

Нагадаємо, на стихійному сміттєзвалищі Харкова виявили трупи свиней, які інфіковані африканською чумою.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві стався кричущий випадок, який поставив країну на вуха. Мати втопила власних дітей в озері "Срібний Кіл", що у Дарницькому районі. Прокуратура вимагали примусового лікування жінки у психіатричній лікарні. Також "Знай.ua" писав, у Києві на Борщагівці в одному з магазинів стався вельми сумний інцидент - хлопець спробував очистити прилавки, але йому завадила це зробити продавчиня.