Проблема бродячих собак добре відома як мешканцям великих міст, так і маленьких сіл. У когось вони викликають страх і бажання позбутися, а хто їм співчуває і навіть підгодовує їх.

Садове товариство "Дніпровець" зіткнулося відразу з декількома проблемами – підкиданням собак до їхніх земельних ділянок, і їх "зачисткою". Члени садового товариства розповідають, що собак вже давно звозять і кидають біля дачних ділянок, і це триває вже кілька років.

Вперше собак потруїли ще в 2012 році, а в цьому – постраждали вже дітки тих собак, які загинули при першій "зачистці". Стало відомо, що було отруєно 8 тварин, і це тільки за останні 2 тижні. Місцеві жителі хочуть поховати собак, але поки їм доводиться чекати більш сприятливої погоди – з-за сильного морозу земля мерзла.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Волонтери притулку "Промінчик надії" розповідають, що їх самих неодноразово просили «прибрати» собак. На відмову волонтерів місцеві жителі відповідають погрозами самостійно розправитися з бродячими тваринами. За словами волонтерів, людей змушує приймати подібне рішення страх за себе і своїх близьких, але їх не лякає закон України, який передбачає позбавлення волі за жорстоке поводження з твариною терміном на 8 років.

Також вони поділилися історією, яка сталася з ними недавно. Вони зустріли на вулиці чоловіка, який прямо заявляв про те, що зробить все, для того, щоб бродячих собак у селищі не було – нібито вони лякають його дружину. А після цього інциденту відразу сталося масове вбивство.

Даний інцидент стався в період з 12 по 25 січня і скільки подібних випадків ще станеться – не знає ніхто. Писати заяву в поліцію волонтери не стали, аргументуючи це тим, що всі подібні історії, з якими їм доводилося стикатися, і звернення в правоохоронні органи, не давали належного результату.

Нагадаємо, нещодавно зграя собак ледь не розірвала українку прямо на території лікарні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нашестя вовків сколихнуло Україну.

Також Знай.ua писав про те, які види собак найагресивніші.