Маленька дівчинка дев'яти років раптово померла прямо на заняттях у дитячому центрі міста Кам'янське в Дніпропетровській області, передали в прес-службі Національної поліції області.

"26 січня близько 13:00 години в поліцію Кам'янського надійшло повідомлення про те, що в приміщенні одного з дитячих центрів померла 9-річна дівчинка", - повідомили в поліції.

Поліцейські розповіли, що дитині стало погано під час заняття. Персонал дитячого центру викликав медиків, ті почали робити реанімаційні заходи, але трагедії уникнути не вдалося – дівчинка померла.

"На допомогу прибули медики, які проводили реанімаційні заходи, проте дівчинку не вдалося врятувати. Попереднім оглядом тілесних ушкоджень на тілі дитини не виявлено", - зазначили поліцейські.

Зараз правоохоронці з'ясовують обставини смерті дівчинки.

Популярні новини зараз

Зливи, спека та торнадо: які катаклізми чекають Україну на початку літа

На ці картки пенсія не прийде: у ПФУ розповіли, як не залишитись без виплат

Для трамваїв і тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка

Українцям затвердили нові тарифи з 1 червня: комуналка стане ще більшим ударом

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львові з-за кору дівчинка впала в церебральну кому.

Близько 150 пацієнтів з кором знаходяться на стаціонарному лікуванні у Львівській обласній інфекційній лікарні. Відомо, серед них половина - діти (десять ‒ у віці до року, які ще не встигли отримати щеплення). Також відомо, що в реанімації лежить 16-річна дівчина з Дрогобича.

Нагадаємо, що родители, які відмовилися вакцинувати дітей від кору, несуть кримінальну відповідальність в разі ускладнень або смерті від хвороби. Про це розповіла Світлана Клочко, експерт із захисту прав дітей, передає Gazeta.ua.

"Коли дорослі приймають рішення про вакцинацію, повинні розуміти, що є їх права, є права дитини. Існує чітка схема, коли батьки можуть відмовитися від щеплень, а коли ні. Якщо у дитини є протипоказання, то на підставі результатів медичного огляду можна написати відмову. Але якщо такої довідки немає, батьки зобов'язані вакцинувати дітей. У статті 150 Сімейного кодексу зазначено, що опікуни несуть відповідальність за дітей і піклуватися про їх фізичному та духовному стані. Тому, якщо порушили правила і норми, визначені з метою запобігання епідемічних захворювань та боротьби з ними, що призвело до тяжких наслідків або смерті дитини, можуть бути покарані штрафом до 1700 грн, арештом до 6 місяців або обмеженням волі до 3 років. Про це зазначено у статті 325 Кримінального кодексу України", - пояснює Клочко.

Як повідомляв "Знай.uа", Супрун дала убивчий прогноз, якої смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець.