24 сім'ям військовополонених моряков вже виплатили по 100 тис. грн.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ).

Черниш сказав, що міністерство постійно підтримує взаємозв'язок з міжнародними гуманітарними організаціями, а також з адвокатами військовополонених і робить все можливе для якнайшвидшого звільнення моряків з російської в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у неділю, 30 грудня, – день народження Владислава Костишина – одного з українських 24-х моряків, які знаходяться в російському полоні. Відзначається, що Костишин – курсант Одеської морської академії, член екіпажу катера "Нікополь". Крім того у ВМС відзначили, що свій черговий день народження український герой проведе в катівнях Кремля, незважаючи на заклик всього міжнародного співтовариства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Росія не збирається відпускати українських моряків, яких вона незаконно захопила під час агресії в Керчинській протоці. Так МЗС Росії відповіла на спільну заяву президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель, в якому політики закликали до негайного звільнення затриманих українців. МЗС РФ заявив, що звинувачення Берліна і Парижа на адресу Москви щодо порушень прав людини в окупованому Криму "викликають співчуття" і нагадав про "безплідності спроб поставити під сумнів правовий статус Криму і Севастополя як суб'єктів Російської Федерації.
"Знай.uа" писав, що Пєсков сказав, що в Кремлі не вважають захоплених в нейтральних водах Чорного моря українських моряків військовополоненими. Військовополонених тут немає. Я не знаю, які вони давали свідчення, оскільки триває слідство. Ми не можемо постійно відстежувати, як іде слідство. Але я не можу погодитися з тим, що мова йде про військовополонених. Жодних військовополонених на території Російської Федерації немає, – сказав Пєсков.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще