Московські попи, а точніше – УПЦ МП, все ніяк не можуть змиритися з наданням Україні Томосу про автокефалію і анонсували акцію протесту. Вони заявили, що прийдуть під стіни верховної Ради з вимогою, щоб держава не втручалася в церковні питання. Таку заяву зробив предстоятель УПЦ МП архієпископ Климент. Планується, що вранці п'ятниці, 14 грудня, під Верховною Радою відбудеться мітинг священнослужителів і мирян, які будуть вимагати самоусунення політиків від релігійних питань. Про це пише видання "Суспільне".

У той же час, Климент технічно пішов від відповіді, чи є Українська православна церква Московського патріархату організатором цього мітингу. Він заявив, що церква складається не тільки з священнослужителів, але і з мирян.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що спецслужби РФ готували провокації, які повинен був координувати намісник Лаври.

Крім того, під час обшуків у приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату СБУ викрила мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу, а 30 листопада СБУ провела обшук у квартирі предстоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла.

Об'єднавчий собор з української автокефалії відбудеться 15 грудня.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", дізналася офіційно, коли отримає довгоочікуваний Томос про автокефалію. Названа дата знакового дня.

Нарешті офіційно оголосили, коли вже Україна отримає багатостраждальний Томос, навколо якої вже стільки розмов. Наша країна отримує Томос напередодні Різдва – 6 січня 2019 року, заявив представник УПЦ Київського Патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).

Як раніше повідомляв "Знай.uа", СБУ назвала головного мракобеса в УПЦ МП: Продав душу Путіну. За інформацією українських спецслужб стало відомо, що під час майбутнього об'єднавчого собору в Києві намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло (у миру Петро Лебідь - ред.) повинен був керувати провокаціями ФСБ Росії.

Також ми писали, що депутати з Оппоблока вважають прохання про Томосі незаконною і звернулися до суду.

раніше зазначалося, що у Київ прибув представник Вселенського патріарха митрополит Гальський Еммануїл, який підготує Об'єднавчий собор.

Як повідомляв портал "Знай.uа": глава УПЦ Київського патріархату раптово заявив, що його архієреї з різних причин можуть відмовитися від прийняття вимог Вселенського Патріархату.