В Європейському парламенті обговорять можливість введення додаткових обмежувальних заходів для держави-агресора Росії через події 25 листопада в Керченській протоці. Санкції повинні стати відповіддю Євросоюзу на протиправні дії РФ щодо України. Відомо, що Росія застосувала зброю до українських катерах в Азовському морі, захопивши плавзасоби і екіпаж. Повідомляється про можливих поранених – від трьох до шести осіб. При цьому у Путіна нахабно брешуть про кількість постраждалих та їх стан. Омбудсмен України Людмила Денисова зв'язалася з уповноваженою з прав людини Росії Тетяною Москальковой. Та пообіцяла дізнатися необхідну інформацію – скільки людина захоплено, в якому вони стані, чи потрібна їм медична допомога.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", воєнний стан в Україні можуть ввести вже сьогодні: що це означає і як зміниться життя українців.
У Верховної Ради є 2 дні, щоб прийняти рішення.

Воєнний стан в Україні у 2018-му році найбільш реальне після початку війни на Донбасі. Сталося це через військової агресії Росії тепер в Азовському морі. В наслідок цього РНБО готується обговорити введення воєнного стану в Україні.

Примітно, що раніше від Петра Порошенка не раз вимагали введення військового положення, але він завжди був проти. А зараз же ситуація зовсім інша і він вже дав свою згоду. Тому ми вирішили нагадати вам, що таке військове положення і воно відобразиться на кожному звичайному українцеві, адже це впливає на величезну кількість прав і свобод пересічних громадян.

Також нагадаємо, що в Харкові у відповідь на агресію Росії підпалили генеральне консульство країни – агресора. Біля консульства палили покришки, а через паркан кидали фаєри, на території відомства почалася пожежа.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

У Харкові українці прийшли під генеральне консульство країни-агресора Росії на акцію протесту проти того, що ворог робить у Керченській протоці. Біля консульства посилили охорону. Про це стало відомо з повідомлень у місцевій пресі. Протестувальники вимагають негайного розриву дипломатичних зв'язків з Росією. Також люди принесли під генконсульство покришки і встановили намет "Національного консульства". Навколо будинку зібралися кілька десятків поліцейських і нацгвардейцев.

Тим часом у Путіна пресс-секретар Пєсков від імені всього Кремля сховав голову в пісок. Він заявив, що в Азовському морі відбулася провокація, до якої Кремль не має ніякого відношення, і також додав, що в МЗС РФ готують "розгорнуте заяву".