"Благодійна акція була проведена для того, щоб українці не відчували себе покинутими і самотніми, - повідомив апостольський нунцій в Україні, архієпископ Клаудий Ґуджеротті, - вона була спрямована на тих, хто став жертвами війни на сході України".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за закликом Папи у благодійній акції взяли участь католицькі церкви Європи, які організували збір пожертвувань.

Церквам вдалося зібрати 11 мільйонів євро. 5 мільйонів додав Папа Римський зі своїх особистих фондів.

6.2 мільйона євро зібраних грошей спрямували на забезпечення теплом соціальних об'єктів і житлових будинків на Донбасі. За словами архієпископа-помічника Львівської архідієцезії Римо-Католицької церкви в Україні Едуарда Кава, за ці гроші були встановлені твердопаливні котли, утеплені будівлі, відновлено житло. Допомогу такого роду отримали 107 тисяч жителів Донбасу.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

2.4 мільйона євро направили на медичне забезпечення 440 тисяч людей, які проживають в зоні проведення бойових дій. 5.7 мільйона євро – на придбання товарів продовольства та гігієни.

1 мільйон євро був направлений на організацію психосоціальної підтримки дітям і їх батькам.

Едуард Кава повідомив, що на підконтрольній території Україні Донбасу провести благодійну акцію не склало проблем. Великі труднощі виникли у організаторів при спробі надати допомогу жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, що Знай.uа публікував Потрапив на фронт - вийшов людиною: військовий капелан перевернув поняття про Бога і армію

Раніше Знай.uа писав про те, що українські військові розповіли про шокуюче ставлення жителів Донбасу

Читайте також: Клаптики по закутках: Україна відправить Росію в санкційний нокаут