Томос про автокефалію Української православної церкви буде особисто вручений Вселенським патріархом Варфоломієм майбутньому предстоятелю єдиної, і нарешті автономної Української Православної Церкви. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, публікуючи "Угоду про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським Константинопольським Патріархатом".

В Угоді йдеться, що Українська православна церква таки стане автономною. Незабаром буде проведений Собор, на якому буде обраний Предстоятель церкви, розповіли у гаранта.

Крім цього, угода говорить, що в Києві буде зареєстрована Місія Вселенського патрірахату яка буде виконувати функції посольства і представництва патріарха Варфоломія в Києві і займатися забезпеченням зв'язків автокефальної української церкви зі Вселенським православ'ям

"Це і є Ставропігія (Представництво), відкриття якої передбачено тим же рішенням Синоду Вселенського Патріархату", - уточнили в Адміністрації Президента.

Там же додали, що представництвом не будуть обмежені права і свобода помісної церкви в Україні. У неї збережуться ті ж права, що і в інших помісних церков.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Патріарх Варфоломій зобов'язується допомогти у підготовці та проведенні Собору, на якому буде обраний предстоятель нашої автономної церкви.

"Закликаю українців молитися за мир, за єдність української Церкви. Молитися про те, щоб Господь не допустив провокацій, яких так прагнуть наші вороги, щоб Господь не допустив крові. І ми будемо робити все можливе для того, щоб якомога швидше змогли завершити процедуру надання томосу Української церкви його Всесвятістю патріархом Варфоломієм", - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Вселенський Патріарх Варфоломій розповів, що буде з Томосом і коли, передає Знай.uа. У суботу, 3 листопада, президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх підписали в Стамбулі угоду про співробітництво і взаємодію, яка стосується процесу створення незалежної української церкви.

За підсумками зустрічі в Стамбулі Порошенко і патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю і взаємодію між Україною та Константинопольським патріархатом.

Також повідомлялося, що Президент і Вселенський патріарх підписали історичну угоду, яка назавжди змінить судьбу української церкви.

Тим часом зрада прийшла, звідки не чекали – попи з самого серця України присягнули на вірність РПЦ.