В результаті аварії індонезійського лайнера Boeing 737 MAX, котрий прямував з Джакарти по рейсу в місто Панкалпінанг, загинули щонайменше 188 осіб, в тому числі і діти.


На даний час рятувальники обшукують місце інциденту, помітили тільки уламки та речі пасажирів, досі невідомо, чи пощастило комусь із них вижити.


Як відомо, близько 7:12. пасажирський літак Boeing 737 MAX, що виконував рейс JT610 в місто Панкалпінанг, зазнав аварії приблизно через 13 хвилин після вильоту з аеропорту Джакарти. Практично одразу пілот подав сигнал про термінову посадку, але літак зник з радарів, зв'язок з екіпажем обірвався остаточно.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще


Пізніше оприлюднили перші знімки та відео з місця авіакатастрофи, куди вже прибули рятувальники. На поверхні моря вже виявили уламки літака та особисті речі пасажирів. Прес-секретар Індонезійської національної ради з боротьби зі стихійними лихами повідомив, що на борту лайнера знаходилися 178 дорослих пасажирів, троє дітей, два пілоти і п'ять членів екіпажу.


За дві години потому з'явилася інформація про ймовірну несправність на борту Boeing 737 під час минулого рейсу.

Виявилося, тоді летіли разом з іншими два десятки співробітників Міністерства фінансів Індонезії. Літаком керував громадянин Індії, капітан Бхавей Санеджа, який працював в Lion Air з березня 2011 року.


Українські дипломати на даний час перевіряють, чи були в літаку наші земляки. В районі острова Ява під час пошукової операції також вдалося виявити уламки Boeing 737, але поки не помітили чорного ящика, точну причину катастрофи місцева влада не називає.


Дивіться: пошукова операція в Індонезії після падіння пасажирського літака


Нагадаємо, в Індонезії сталася масштабна авіакатастрофа пасажирського літака, загинули сотні людей.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, хто винний у смерті пілотів та пасажирів Boeing, котрий впав в Індонезії.
Також Знай.ua писав, у мережу злили останні знімки з індонезійського літака, зроблені за лічені хвилини до катастрофи.