Вранці в суботу, 27 жовтня, в Афганістані в місті Майдан-Шахр в провінції Вардак у результаті терористичного акту загинули щонайменше п'ять осіб, 12 отримали поранення. Про це повідомляє прес-секретар місцевої поліції Хекматулла Камрані.

Напад стався приблизно о 8:00 ранку за місцевим часом в районі Майдан-і-Котал.

Відомо, що терорист-смертник на замінованому автомобілі протаранив будівлю сил безпеки.

За даними місцевих ЗМІ, відповідальність за теракт, в якому загинули 7 осіб, взяло угрупування "Талібан". Про це повідомило видання Pajhwok.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"Щонайменше сім осіб було вбито, а ще 37 осіб отримали поранення після того, як в суботу вранці один з терористів-смертників врізався в базу сил безпеки в центральній провінції Вардак", - передає агентство інформацію від чиновників.

Директор громадської охорони здоров'я провінції Мохаммад Салім Асхаркхел підтвердив загибель семи осіб, серед яких - один поліцейський.

Наголошується, що терорист-смертник на замінованому автомобілі протаранив будівлю центру логістики сил безпеки.

Жертвами теракту стали як цивільні, так і службовці.

Вибух був настільки потужним, що розбив скло у вікнах сусідніх будинків. В результаті була закрита дорога Кабул-Кандагар.

Раніше, в результаті подвійного вибуху в столиці Афганістану Кабулі в середу, 5 вересня, загинули щонайменше 20 людей. Ще близько 70 осіб отримали поранення. Кількість жертв уточнюється і може збільшитися.

Вибух стався в спортклубі шиїтського району міста. За словами представника міністерства внутрішніх справ Наджіба Даніш, перший вибух у центрі здійснив терорист-смертник, потім вибухнув автомобіль поруч з центром.

Варто відзначити, минулого тижня Генерал армії США був поранений під час нападу Талібану в зоні підвищеної безпеки в афганській провінції Кандагар.

Нагадаємо, на сході Афганістану один з головних начальників терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Саїд Оракзай був убитий.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з сектора Газа по території Ізраїлю було випущено не менше 16 ракет. У відповідь авіація Ізраїлю завдала потужні удари. Авіаудар здійснили в ніч на суботу, 27 жовтня.

Також "Знай.uа" писав, в афганській провінції Фарах військовий вертоліт зазнав аварії. Жертвами страшної аварії стали п'ять осіб.