У четвер, 11 жовтня, стало відомо про скандальне затримання співробітниками СБУ начальника митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці.

Посадовця спіймали на великому хабарі, повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що начальник поста через посередника вимагав хабар з комерсанта за те, щоб не створювати штучних перешкод при митному оформленні товарів", – розповіли у СБУ.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Правоохоронці затримали чиновника та посередника по факту здійснення злочину - під час отримання чергової частини хабара в розмірі 21 тис.гривень. В цілому було зафіксовано отримання зловмисником майже 70 тис. гривень неправомірної вигоди.

Наразі тривають слідчі дії. Прокуратурою готуються клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування міністром юстиції України Павлом Петренко недостовірної інформації. Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит "Українських новин".

Павло Петренко

Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено згідно з рішенням суду, який зобов'язав НАБУ зареєструвати кримінальне провадження.

Розпочато Розслідування за статтею 366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу.

Павло Петренко

Як писав раніше Знай.ua, співробітники Служби безпеки України спіймали на хабарі одного з керівників виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області.

СБУ

Оперативникам спецслужби вдалося встановити, що чиновник надто перевищив свої посадові обов'язки. Він організував протиправний механізм вимагання у підлеглих неправомірної вигоди за нарахування встановлених грошових премій.

Співробітники, які працювали на нього, повинні були платити йому "таксу" у розмірі 50% від нарахованої їм суми заохочення.

СБУ


Також Знай.ua писав про те, що недавнє дослідження, проведене в Україні, показало, що найчастіше громадяни стикаються з хабарництвом у вищих навчальних закладах.