Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила, що в Краснодарському краї був затриманий українець Сергій Стефаненко. Чоловіка російська спецслужба звинувачує а шпигунстві на користь Служби безпеки України. У прес-службі ФСБ заявили, що Стефаненка, незабаром після затримання, видворили за межі Росії. Зазначається, що особа "агента СБУ" була розкрита в ході боротьби з нелегальною міграцією.

"На території Краснодарського краю був розкритий співробітник СБУ Сергій Стефаненко, який робив спроби збору даних про розташовані на території Кубані військові об'єкти, а також стежив за пересуванням військової техніки і з'ясовував інформацію про кадровий склад Міністерства оборони РФ", — йдеться в повідомленні.

Сергій Стефаненко

На відеозаписі допиту Стефаненко розкриває людей, які нібито залучили його до співпраці з українськими спецслужбами.

"Був завербований начальником відділу "К" Олексієм Едуардовичем. Він мене попросив збирати інформацію про військові об'єкти на території Росії і передавати її при особистій зустрічі", - повідомив співробітникам ФСБ затриманий.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Силовики Російської Федерації розповіли, що в їхній країні стаття кримінального кодексу за шпигунство передбачає позбавлення волі терміном до 20 років. Однак вони пояснили, що "особа, яка оступилася" звільняється від відповідальності, якщо сама сприяє запобіганню шкоди інтересам Російської Федерації".

Раніше повідомлялося, що в Норвегії спіймали російського шпигуна, шавки Путіна підняли вереск. Російського громадянина заарештували в Норвегії за підозрою в незаконній розвідувальної діяльності. Як повідомляє Aftenposten з посиланням на поліцію безпеки країни, росіянина поки затримали на два тижні.

За даними видання, 51-річний громадянин Росії провів семінар у парламенті Норвегії на тему оцифрування даних. У ньому брали участь 79 осіб, які працюють в адміністрації парламентів, з 34 країн. Семінар організував Європейський центр парламентських досліджень та документації (ECPRD). Відразу ж після проведення цього заходу, росіянина затримали в аеропорту Осло.

Напомним, путінський планктон в США породив ідіотську брехню про "українське піратство".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що ЗМІ розкрили спосіб викриття агентів путінської розвідки.

Також портал "Знай.uа" писав, що ФБР схопило чотирьох росіян.