У понеділок, 17 вересня, стало відомо, що на пляжах Одеси з'являється все більше мертвих медуз-корнеротів. Так, через навали морських мешканців українцям не вдається насолодитися оксамитовим сезоном, тому що для того, щоб зайти в Чорне море, доводиться розштовхувати медуз, дотики щупалець яких викликають свербіж і опіки.

медузи-корнероти на одеських пляжах

Як з'ясувалося, мертві медузи засіяли всі пляжі Лузановки і Морвокзалу. Про це повідомляє видання culturemeter.od.

Звідки на пляжах з'явилося так багато мертвих медуз?

Багато фахівців стверджують, що це сезонне явище. В кінці літа і на початку осені медузи масово пливуть до берегів Одеси. Наголошується, що ці морські жителі серйозної небезпеки людині не представляють.

медузи-корнероти на одеських пляжах

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Проте останні два роки через підвищення солоності у морі медуз стає все більше. Якщо раніше корнероти мешкали в Чорному морі, то цього літа їх почали спостерігати ще і в Азовському. Крім цього, одеські медузи помітно збільшилися в розмірах: довжина корнеротів доходить до півметра. Море викидає їх на берег, і вони висихають на пекучому сонці.

медузи-корнероти на одеських пляжах

Раніше повідомлялося, що українці почали публікувати в соцмережах фотографії моря в курортному селі Приморське Херсонської області. На них видно, що вода поруч з берегом у прямому сенсі слова кишить гігантськими медузами зі щупальцями.

Відповідний знімок опублікувала на своїй сторінці в Facebook користувач Олена Кабашна. Жінка наголосила, що аналогічна ситуація з медузами спостерігається також в Лазурному.

Нагадаємо, що у результаті масштабної зливи в улюбленому курорті українців м. Бердянськ Запорізької області, підтопило переважну більшість вулиць і приватних домоволодінь.

Як повідомляв портал Знай.uа існує ряд медуз, опіки від яких викликають у людини летальний результат.

Також портал Знай.uа писав, що фото пляжу в російському Краснодарському краї, де посеред сміття, водоростей і палиць відпочиваючі засмагають, шокувало користувачів мережі.