Відповідальність за хімічну атаку в Криму лежить на Росії. Така інформація прозвучала від прес-секретаря МЗС Мар'яни Беца.


Міністерство закордонних справ України подасть звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї після того, як будуть отримані всі дані, матеріали і докази хімічних викидів на окупованому півострові.


Таке повідомлення від представника МЗС прозвучало в ефірі «5 каналу».


Беца повідомила, що в МЗС чекають підсумків експертизи про стан хімічного забруднення в Криму. Також представник МЗС повідомила, що відповідальність за те, що трапилося з заводом «Кримський титан» повною мірою лежить на Росії.


«Ми, зрозуміло, виступаємо із засудженням всіх цих дій і нам необхідний для передачі в Організацію по забороні хімічної зброї повний пакет паперів. Ми збираємо з усіх, що мають відношення, компетентних органів всі відомості, всі матеріали, всі докази. Нас цікавить оцінка експертів наших відомств, і як тільки вона у нас буде, я думаю, це станеться найближчим часом, ми негайно передамо все це в Організацію по забороні хімічної зброї», - розповіла Беца.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще


Нагадаємо, раніше стали відомі деталі хімічної катастрофи. Як повідомляють у Держприкордонслужбі, 3 вересня на адміністративному кордоні з Кримом зафіксували перевищення вмісту сірчистого ангідриду, а кілька військовослужбовців відзначили різке погіршення самопочуття, незважаючи на те, що напередодні прикордонники отримали засоби хімзахисту.


Нагадаємо, раніше Знай.UA публікував фотографії з соцмереж, які опублікували жителі Армянська. На опублікованих знімках було зображено небо в різні часові проміжки протягом дня. Людей налякала різка зміна неприродних відтінків неба у них над головою.


Також Знай.UA повідомляв, що з-за хімічної атаки в Криму почали гинути тварини і птахи, а у дітей на шкірі з'явилася червона висипка.