Щоб їсти корисні фрукти та овочі холодною зимою, потрібно правильно їх заморозити.
Не всі продукти підходять для заморозки. Ідеальний варіант - це ягоди, сливи та персики. Пам'ятайте, що заморожувати потрібно тільки стиглі та неушкоджені фрукти.
А ось овочі перед заморожуванням краще нарізати. Потім їх легше буде використовувати для супів і гарнірів.
Для початку всі продукти слід ретельно промити і очистити від всього непотрібного. Це може бути шкірка, кісточки, насіння - все те, що потім ми їсти не будемо.
Далі обов'язково висушіть ягоди, овочі та фрукти. Найпростіший спосіб - покласти їх на рушник і дати просохнути протягом 5-7 хвилин.
Нові правила оплати та передачі показників: "Нафтогаз" попередив споживачів
Відрізняються платіжки за опалення: теплоенерго пояснили причини
ТЦК змінює тактику: кого мобілізують прямо з вулиці
ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги
Слідуйте правилу: чим сухіший продукт, тим якісніша заморозка і тим більше корисних речовин у ньому зберігається.
Заморожувати овочі та фрукти можна у пластикових пакетах, контейнерах із кришками або пластикових пляшках.
Важливо пам'ятати, що термін зберігання таких продуктів – не більше року. Після цього вони починають псуватися і втрачати корисні властивості, повідомляє 4mama.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені назвали 7 звичок, які псують зір.