Лимон є одним з найпопулярніших інгредієнтів багатьох алкогольних і безалкогольних напоїв, але, як виявилося, поспішати додавати його туди не варто. Медики стверджують, що цей фрукт може бути причиною найрізноманітніших захворювань.

Як повідомив портал "Новости Ю", вчені провели експеримент, вивчивши ступінь гігієнічності шматочків лимонів, які додають у напої 21 ресторану. На 70% з них виявили присутність бактерій. Адже коли ви замовляєте в якомусь місці склянку коли чи коктейль, не можна бути абсолютно впевненими, що той шматочок цитрусового фрукта, який поклали до вашого стакану, не несе ніякої небезпеки.

Професор Школи медицини при Університеті Нью-Йорка Філіп Тьєрно провів величезну кількість досліджень, що стосувалися теми гігієнічності напоїв з лимоном. Він виявив на шкірці цих фруктів сліди заражень, починаючи від частинок шкіри та легеневих виділень до фекальних мас. Адже люди доторкаються до лимону, який опускають до склянки, несуть його в руках, нарізають. На кожному з цих етапів він може бути заражений.

Читайте також: 7 способів врятуватися від осінньої хандри

Як раніше повідомляв портал "Знай.UA", британські вчені стверджують, що вишневий сік допомагає швидко відновити сили.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще