Вчені зі Швеції та Фінляндії повідомили, що пиво має властивості, які допомагають запобігти розвитку хвороби Альцгеймера.
В хмільному напої містяться речовини, що значно уповільнюють розвиток амілоїд них бляшок. Наразі механізм функціонування та дозування пива для лікування не повідомляється.
Науковці проаналізували зв'язок між накопиченням бета-амілоїдів в головному мозку та споживанням різних видів алкогольних напоїв. В дослідженні взяли участь 125 жителів Фінляндії віком від 35 до 70 років, які врешті померли з різних причин.
Читайте також:"Розумні штани" попередять про розстібнуту ширінку
Вчені аналізували спожитий алкоголь, концентрацію бета-амілоїдів та наявності четвертої ізоформи аполипопротеїну Е, який є найважливішим генетичним фактором ризику появи хвороби Альцгеймера.
В Україні готують нові правила мобілізації з 1 січня: все робитимуть автоматично
Виповнилося 18 років – на фронт: в Україні можуть знизити мобілізаційний вік
Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів
Обмеження карткових переказів: які ліміти встановлять з нового року
Щільність бета-амілоїдів в пацієнтів зростала, однак в тих, хто споживав пиво вона скорочувалась, з невідомих поки причин.
Нагадаємо, що в 2015 науковці з Китаю довели, що ксантогумол, який міститься в хмелі захищає від руйнування клітини головного мозку і здатен запобігти хворобі Альцгеймера.