Вчені-генетики провели дослідження у рамках програми "1000 геномів" та виявили, що на раціон людини впливає її історичне походження. Виявляється, що вегетаріанці відмовляються від їжі тваринного походження через специфічну структуру ДНК.

За інформацією Molecular Biology and Evolution, історично склалося так, що народи Азії та Африки менше споживають м'яса. Європеоїдна раса є м'ясоїдною, а північні народи схильні до споживання риби через холодний клімат та близькість до океану.

Виявляється, що усі три типи людей мають власну структуру генів. У травоїдних в геномі є невелика вставка з усього 22 "букв"-нуклеотидів, яка відсутня у м'ясоїдів і рибоїдів. Таким чином, порушення раціону без м'яса може призвести організм до хвороби.

Читайте також: Українські вегетаріанці написали оду свині

Нещодавно британські дослідники провели опитування та виявили, що третина вегетаріанців таки споживає м'ясо по п'яні. Американське авторитетне видання GQ назвало вегетаріанський бургер найсмачнішим у світі.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще