Ірина Верещук, віце-прем'єр України, раніше запропонувала створити гуманітарний коридор, щоб допомогти росіянам із Курської області перейти до Сумської області. Це викликало хвилю невдоволення серед українців, які вважають, що не хочуть ділити територію з тими, хто нещодавно радів їх загибелі.

Громадська організація "Бюро аналізу політики" також погоджується з тим, що українці не підтримують такі ідеї, а тому запропонувала інший варіант: дозволити росіянам просто проїхати через Україну транзитом і дістатися Білорусі чи Польщі, звідки вони могли б повернутися до росії.

Популярні новини зараз

Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки

Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе

Показати ще

Ірина Верещук на це відреагувала так:

"Чи скористаються вони ним чи ні – їхня справа. Але станом на даний момент росія, яка має подбати про своїх громадян, не звернулася до нас про відкриття такого коридору, тобто фактично кинули їх напризволяще. Ніхто нікого не буде вивозити, тим більше примусово. Вони мають покинути зону бойових дій, ми не прилаштовуватимемо їх в Україні, а тим більше не віддаватимемо до шкіл їхніх дітей".

Курськ / фото: Foreign Policy

В ефірі каналу "Прямий" експерт Віктор Бобіренко розповів, що спілкувався з людьми, які були змушені залишити свої будинки через війну. Багато хто з них не хоче бачити росіян в Україні, але, незважаючи на це, Україна має діяти гуманно і дати можливість росіянам безпечно перетнути кордон.

"Вони кажуть: «А ми не хочемо їх бачити, навіщо вони нам потрібні? Нехай їх Путін забирає, нам вони 300 років не потрібні. Але ми розуміємо, що ми маємо забрати...», тому що, я ж говорю людям: ми ж не нацисти, ми повинні це зробити, тому що ми – не вони", – каже Бобіренко.

Бобіренко запропонував, щоб українська сторона організувала транзит росіян: відвезти їх автобусом з Курської області через Україну і передати білоруській владі, щоб ті повернули їх до росії. Якщо це не вийде, можна вивести їх через Польщу до області Калінінграда.

мапа України та Росії

"Чому я так говорю? Тому що при всій повазі до українців, як ви собі уявляєте, щоб їхні діти пішли тут до школи, вони десь тут в один магазин ходили з людьми, або ми поселили їх в якийсь гуртожиток може статися так, що їм там у тому гуртожитку вибиватимуть хлопці вікна з рогаток, а у дітей буде постійний булінг у школі. А робити якісь концтабори теж не наш метод, чи якесь гетто теж наш метод. Тому найкращий варіант – використовувати Україну як транзит та вивозити їх далі Організовано вивозити через Польщу до Калінінграда чи через Білорусь на Смоленщину”, – додав експерт.

Нагадаємо, західні ЗМІ пояснили надзвичайний успіх ЗСУ в Курській області: "Імпровізація та швидкість"

Раніше ми писали про те, що росіяни принесли до бюджету Міноборони України 24,7 млн ​​грн: як їм це вдалося і куди підуть гроші

Крім того, Знай.ua повідомляв, замість боротьби з тіньовим ринком тарифи зростатимуть: прогноз для українців невтішний