В осінньо-зимовий період люди починають більш активно хворіти на грип або страждати від банальних застуд. Лікарі рекомендують включати до раціону деякі продукти, які допоможуть посилити імунітет та знизити ризик захворіти.

Напередодні сезону застуд та грипу не обов'язково закуповувати в аптеках усі відомі вітамінні комплекси, щоб підготувати імунітет до тяжкого періоду. Правильно сформований раціон допоможе уникнути хвороб анітрохи не гірше.

Застуда. Фото: скрін youtube

Помідори

Свіжі помідори багаті на антиоксидант лікопін, який корисний для імунної системи та допомагає організму боротися з інфекціями. Натуральний томатний сік також дасть позитивний для здоров'я ефект.

Яблука та цитрусові

У таких фруктах багато вітаміну С та заліза, які підвищують опірність організму до інфекцій та зміцнюють імунну систему.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Мед

Під час сезонних захворювань зберегти організм можна за допомогою регулярного вживання меду. Йдеться виключно про натуральний продукт, він є природним джерелом фолієвої кислоти, флавоноїдів та інших вітамінів, які зміцнюють організм.

М'ясо

Для підтримки імунітету дуже важливо вживати червоне м'ясо, адже в ньому міститься важливий та вкрай корисний мікроелемент – селен. Також у сезон застуд слід вживати індичку. У ній багато білка, що посилює стійкість організму.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Горіхи

Волоські горіхи та кеш'ю слід вживати щодня невеликими порціями. Вони містять багато магнію, калію та жирних кислот Омега-3, які сприяють підтримці загального здоров'я імунної системи.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, аптечка не знадобиться: 5 способів позбавитися головного болю без таблеток.

Також наш портал інформував, якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології.

Крім того, ми писали, може бути дуже токсична: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.