Спілкування з патрульними поліцейськими часто викликає у водіїв стрес через ризик отримати штраф або інші покарання за порушення правил дорожнього руху. У деяких випадках поліцейські можуть задавати запитання, які на перший погляд здаються невинними, але мають на меті вивести водія на визнання вини.

Розповідаємо про три типові запитання від поліцейських, неправильні відповіді на які можуть створити для водія проблеми.

"Пили вчора?"

Це запитання може застати зненацька, адже здається, що вчорашнє вживання алкоголю не має значення, якщо сьогодні водій тверезий. Однак, алкоголь може залишатися в організмі довше, ніж водій думає, і алкотестер може показати перевищення допустимого рівня. Тому юристи рекомендують завжди впевнено відповідати на це запитання негативно, оскільки невпевненість або коливання в відповіді можуть викликати підозри поліцейського і привести до тестування на алкоголь.

Поліція, фото: Патрульна поліція

Популярні новини зараз

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"Куди поспішаєте?"

Це питання вже містить у собі приховане звинувачення у перевищенні швидкості. Якщо водій починає виправдовуватися або пояснювати, він фактично визнає свою провину. Натомість юристи радять уникати прямих відповідей і ставити зустрічне запитання про те, на чому ґрунтується підозра і які докази має поліцейський. Згідно з законом, перевищення швидкості повинно бути зафіксоване сертифікованим обладнанням.

"Де працюєте?"

Таке запитання може бути пов’язане з наміром поліцейського з'ясувати соціальний статус водія, щоб вирішити, як діяти далі. Відповіді на це питання можуть вплинути на подальші дії інспектора, тому краще ввічливо перепитати, навіщо йому ця інформація, і уникати надання зайвих відомостей. Інспектор не має права вимагати від водія будь-яких даних, окрім тих, що зазначені в документах.

Нагадаємо, електросамокатчики лютують на дорогах: збивають пішоходів та створюють ДТП

Раніше ми розповідали, що українців почали штрафувати за чужі порушення

Також, за які порушення водії заплатять 680 гривень