Чоловіки віком від 18 до 60 років і жінки з медичною освітою мають обов'язок стати на військовий облік, що зазвичай здійснюється за місцем прописки. Однак, як пояснює юрист Дмитро Франчук, існує можливість стати на облік і в іншому місці, якщо дотримуватися певних умов.

Військовий облік. Фото: Youtube

По-перше, якщо ви змінили місце проживання, вам слід знятися з обліку за старим місцем і стати на облік за новим протягом семи днів. По-друге, студенти можуть ставати на облік за місцем навчання на період навчання. Також, у випадках тривалої роботи в іншому місті, можна стати на облік за місцем роботи.

Для цього потрібно звернутися особисто до ТЦК та СП за новим місцем, підготувати документи, зокрема паспорт, ідентифікаційний код, військовий квиток (якщо є), а також документи, що підтверджують зміну місця проживання і причину зміни обліку.

Працівники ТЦК. Фото: uanews

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Після цього необхідно заповнити спеціальну заяву і, можливо, пройти медичний огляд. Крім того, регулювання військового обліку визначається кількома нормативно-правовими актами, такими як постанова Кабінету Міністрів України та закон про мобілізаційну підготовку.

Нагадаємо, мобілізація заброньованих: яку лазівку знайшли ТЦК

Раніше ми писали про те, що в Україні скасували мобілізацію молодих хлопців з 18 до 25: але є нюанси

Крім того, Знай.ua повідомляв, адвокати прояснили всі "новинки" 2024 від ТЦК та Міноборони