Розробники застосунка Резерв+ готують нову функцію, яка дозволить деяким категоріям військовозобов'язаних громадян отримувати автоматичну відстрочку. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в інтерв'ю для "Суспільного".

Автоматична відстрочка буде насамперед доступна для студентів денної форми навчання, які ще навчаються, а також для батьків із трьома і більше дітьми.

"Резерв+", скріншот: Facebook

Ці категорії вже мають право на відстрочку відповідно до законодавства, але процес її отримання часто забирає багато часу через необхідність подачі заяв у територіальні центри комплектування та проходження бюрократичних процедур. Тому автоматизація цього процесу є доцільним кроком.

Оскільки в державних реєстрах є вся необхідна інформація, наприклад, про студентів і багатодітні родини, отримання відстрочки через Резерв+ стане простішим і швидшим. Це зменшить кількість відвідувань державних установ і заощадить час для тих, хто має право на відстрочку.

Популярні новини зараз

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

"Резерв+", скріншот: Facebook

Хоча не завжди буде можливість швидко отримувати всі дані з реєстрів, Черногоренко запевнила, що процес подачі заявки на відстрочку буде максимально спрощений.

Обіцяють також оновлення застосунка з новими функціями, які допоможуть громадянам легше взаємодіяти з державними органами під час мобілізації, зокрема, розгляд змін місця проживання та подання заяв на отримання документів.

Нагадаємо, ТЦК залишать без роботи? Майже весь функціонал хочуть перенести у "Резерв+"

Раніше ми писали про те, що "Кричать про “бєспрєдєл”, але це плітки": працівник ТЦК розповів про методи роботи з військовозобов'язаними

Вам буде цікаво дізнатися адвокати прояснили всі "новинки" 2024 від ТЦК та Міноборони