Згідно з новим законом про мобілізацію, громадяни України мали чітко визначений термін для оновлення своїх особистих даних у відповідних установах, таких як Територіальний центр комплектування, Центр надання адміністративних послуг або через мобільний додаток "Резерв+".
Кінцевий термін для виконання цього зобов'язання був встановлений до 16 липня. До цієї дати оновлення даних могло бути виконано без ризику отримання штрафів.

Людина, яка користується Резерв+

Однак після 16 липня, за несвоєчасне оновлення даних, військовозобов'язані особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності.

Розміри штрафів у воєнний час досить значні. Для фізичних осіб вони варіюються від 17 000 до 25 500 гривень. Для посадових осіб та юридичних осіб штрафи ще більші, коливаються від 34 000 до 59 000 гривень. Штрафи потрібно буде сплатити протягом 15 днів з моменту отримання постанови.

Працівники ТЦК, які щось обговорюють. Фото: Експерт

Важливо зазначити, що штрафи за порушення військового обліку не нараховуються автоматично. Це означає, що можливість уникнути штрафу ще є, якщо військовозобов'язані встигнуть оновити свої дані після 16 липня. Однак, щоб уникнути ризиків, краще не зволікати з виконанням цього обов'язку.

Нагадаємо, в Україні скасували мобілізацію молодих хлопців з 18 до 25: але є нюанси

Популярні новини зараз

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Раніше ми писали про те, що не пройшов бойову підготовку, а вже відправляють на фронт: як згідно з законом вийти із ситуації

Вам буде цікаво дізнатися "Кричать про “бєспрєдєл”, але це плітки" : працівник ТЦК розповів про методи роботи з військовозобов'язаними