Нещодавно Андрій Серган проїзджав через Покровськ, а там, посеред міста, де війна вже "дихає в потилицю", бачить десятки людей, які з трактором копаються в квітнику. Не в окопах, не на блокпостах, а саме в квітнику.

А потім читаєш новини про те, як російські війська просуваються вперед і вже зовсім близько до міста. І тоді виникає цілком логічне питання: "Що, власне, відбувається?"

Серган бачить два основних варіанти пояснення такої дивної ситуації:

  1. Корупція в умовах війни: Можливо, міська влада, відчуваючи наближення окупантів, вирішила швидко розтратити бюджетні кошти. Адже коли місто буде окуповане, про будь-які тендери та відкати можна забути. Тому вони намагаються "здерти останню шкуру" з бюджету, поки є така можливість.
  2. Підготовка до зустрічі "визволителів": Інший варіант, ще більш цинічний, полягає в тому, що міська влада спеціально готує "квіткову доріжку" для російських окупантів. Мовляв, ось вам, "визволителі", красиве місто, зустрічайте.

Популярні новини зараз

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Обидва варіанти виглядають досить сумнівними і викликають обурення. Адже в той час, як місто перебуває під реальною загрозою, місцева влада займається абсолютно марними справами. Це свідчить про повну байдужість до долі міста і його мешканців.

Нагадаємо, мобілізація може отримати новий "поштовх": до кінця літа буде посилення

Раніше ми писали про те, що Микола Томенко передав допомогу на Херсонщині: "Допомагаємо і підтримуємо тих, хто працює"

Вам буде цікаво дізнатися українці влаштовують тури для іноземців слідами російських катів: беруть за це шалені гроші