Під час загальної мобілізації в Україні військовозобов'язані, які проходять хірургічне втручання, мають право на відстрочку від призову. Це регулюється Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", який дозволяє надавати відстрочку за станом здоров'я.

Після проведення хірургічної операції, військовозобов'язаний має пройти ВЛК. Комісія оцінює стан здоров'я та визначає, на який термін буде надана відстрочка. Базовий термін відстрочки за хірургічним втручанням складає 2 місяці.

хірурги під час операції

У разі необхідності, цей термін може бути продовжений ще на 2 місяці, але загальна максимальна тривалість відстрочки не може перевищувати пів року. Після закінчення цього періоду військовозобов'язаний знову проходить ВЛК для визначення своєї придатності до військової служби.

Таким чином, відстрочка надається на час відновлення після операції і може бути продовжена в залежності від індивідуальних медичних показників, проте загальна тривалість не перевищує 6 місяців.

Популярні новини зараз

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Також наш портал інформував, можуть мобілізувати у 22 роки: юрист назвав підстави для доставки у ТЦК

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката

Вам буде цікаво дізнатися бронювання та ВЛК: які правила підготували ТЦК