З 17 липня набув чинності новий Закон "Про мобілізацію та військову службу", що регулює порядок отримання відстрочок та бронювання для військовозобов'язаних.

Лариса Козак з Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки пояснила, що якщо особа оновила свій статус у мобільному застосунку Резерв+ без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), це може ускладнити процес бронювання.

Застосунок "Резерв+". Фото: Фокус

Зокрема, якщо людина досягла граничного віку і має приписне, у Резерв+ може бути вказано, що необхідно звернутися до ТЦК. Це пов'язано з тим, що без проходження ВЛК особа може не бути в повному обсязі зареєстрована в реєстрі військовозобов'язаних, що ускладнить отримання бронювання.

Окрім того, роботодавець не може самостійно взяти на себе відповідальність за бронювання без підтвердження з ТЦК, оскільки в разі виявлення порушень він може бути оштрафований.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube

Процес бронювання включає перевірку з боку Міністерства оборони, і без відповідних документів ця перевірка може бути невдалою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які категорії українців можуть навіть не оновлювати дані до ТЦК

Раніше ми писали про те, що відстрочки від мобілізації більше не буде: кому зі студентів готувати речі

Крім того, Знай.ua повідомляв, інвалідність може не врятувати від мобілізації: кого заберуть служити незалежно від діагнозу