Електронний формат військово-облікового документа, який генерується за допомогою додатку "Резерв+", є повною заміною паперовому варіанту. Федір Веніславський, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, підтвердив, що цей електронний документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог.

Резерв,скріншот https://www.mil.gov.ua

Це означає, що жоден працівник ТЦК і СП не має права стверджувати, що електронний документ не відповідає вимогам закону. Веніславський пояснив, що у випадках, коли у патруля немає спеціального сканера для зчитування QR-коду, електронний документ можна перевірити за допомогою будь-якого смартфона, що має функцію сканування QR-кодів.

Штрихкод для мобілізації. Фото: Апостроф

Це дозволяє забезпечити доступність перевірки документів в умовах, коли технічне забезпечення може бути обмежене. Він також наголосив, що у випадку виникнення труднощів з верифікацією електронного документа, громадяни мають право звернутися на гарячу лінію для отримання допомоги та вирішення проблеми.
Цей процес постійно перебуває під контролем парламентського комітету та Міністерства оборони, щоб забезпечити правильність і справедливість застосування електронних документів у військовому обліку.

Нагадаємо, мобілізація набирає обертів: ТЦК знайде всіх, хто не став на військовий облік

Раніше ми писали про те, що штрафують навіть з оновленими даними у "Резерв+": кого чекають величезні суми

Крім того, Знай.ua повідомляв, роздрукований військовий квиток: чим ризикує військовозобов'язаний

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще