У період повномасштабної війни військові поховання стали частиною життя кожного міста та села. Загиблих зустрічають із пошаною, прощання відбувається на центральних площах, а на цвинтарях видніються прапори на могилах героїв.

Організацією похорону займаються близькі, але держава оплачує всі витрати та встановлює певні правила та умови.

Новини.LIVE з'ясували, на яку допомогу можуть розраховувати родини полеглих бійців у Києві. Хоча у столиці ще немає окремого військового цвинтаря, героїв ховають на всіх доступних цвинтарях. Закон свідчить, що всі поховання учасників бойових дій проводяться безкоштовно, а кожне місто визначає свої правила.

Що надається киянам безкоштовно / фото: Новини.Live

Процедуру поховання організує командир військової частини. Він повідомляє місто та сім'ю про загибель, а потім робить уявлення про проведення похорону.

Популярні новини зараз

"Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти"

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня

Показати ще

Військові похорони відрізняються від звичайних: передбачені заслужені проводи, військові почесті, прапор, медалі, оркестр, похоронний кортеж та спеціальне місце для поховання.

Допомога на поховання та компенсація витрат / фото: mva.gov.ua

Родичі обирають місце поховання залежно від місця проживання. Раніше до осені 2022 року на пам'ятники виділяли 50 тисяч гривень. Проте, через випадки встановлення надто великих пам'ятників, тепер пропонують два уніфіковані варіанти: таблиця або хрест. Сім'я може вибрати один із них.

За словами депутата Київради Лілії Пашинної, ще не було випадків, щоб рідні відмовлялися від пропозицій міста та організовували всі самі.

Нагадаємо, " Київводоканал" попередив про відключення водопостачання: кому готувати баклажки та тазики

Раніше ми писали про те, що помилки українців перетворюватимуть на гроші: ПриватБанк запустив нову акцію

Крім того, Знай.ua повідомляв, у Києві помітили легендарне складання Toyota Celica: ніби виїхала з "Need for Speed: Most Wanted"