З початку липня на окупованій території Луганської області злетіли тарифи на комунальні послуги, включаючи електрику, водопостачання, квартплату та інше.

Про це повідомив начальник Сєвєродонецького РВА Роман Власенко в ефірі "Громадське. Студія".

Він розповів, що подорожчали послуги електроенергії, водопостачання та водовідведення, газопостачання, а також зросла квартплата та плата за вивіз сміття. Це пов'язано з тим, що окупаційна влада переходить на російські стандарти споживання та розрахунку тарифів.

У середньому ціни піднялися на 10-20%. Звичайно, місцеві жителі цим незадоволені.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе

Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

За інформацією голови Луганської ОВ Артема Лисогора, щомісячні платежі в середньому збільшилися на 10%. Наприклад, електроенергія подорожчала на 16,7%, опалення – на 8,1%, холодне водопостачання – на 9%, водовідведення – на 6%.

Попри підвищення тарифів багато послуг на окупованих територіях недоступні. Власенко зазначив, що проблеми з водопостачанням та водовідведенням залишаються практично у всіх громадах Сєвєродонецького району та по всій окупованій Луганщині, хоча з електрикою та газом справи йдуть більш-менш нормально.

Тарифи на газ / фото: Pixabay

Крім того, підвищення тарифів викликає особливе здивування, враховуючи, що роботи на окупованій території майже немає. Власенко пояснив, що працевлаштуватися там складно: великі підприємства не працюють, а можливості заробітку обмежуються або роботою на окупаційну владу, або службою у російській армії. Багато людей торгують на ринках, але економіки як такої немає.

Окупаційна влада навіть пропонує мешканцям здавати кров за гроші — 792 рублі за донацію. Також гуманітарну допомогу тепер отримують лише знедолені та літні люди віком від 60-70 років.

Крім того, люди, які намагаються заробити на будівництві, часто стикаються з обманом забудовників, особливо якщо це місцеві підрядники.

Нагадаємо, росіяни хочуть добити окуповані території тарифами: отримали "покращення"

Раніше ми писали "Проголосуй за мою плем'яшку": українці стають жертвами росіян, ламають Telegram і просять гроші

Крім того, Знай.ua повідомляв, що російські полонені не хочуть додому: Україна створила дуже комфортні умови.