Українські державні установи продовжують закуповувати карамельки, згущене молоко, шоколадки та інші продукти для російських військовополонених, що знаходяться на території нашої країни. Ці дані з'явилися на сайті державних закупівель і одразу викликали хвилю негативу в українському суспільстві.

Конкретно, установи закуповують для росіян карамельки, згущене молоко, шоколадки, крекери, сухарики з родзинками і навіть сигарети.

Подробиці можна знайти на сайті Prozorro.

Обговорення стало особливо активним після останнього обміну полоненими, коли фото схудлого нацгвардійця поширилося соціальними мережами і викликало шок серед користувачів та громадян.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

Наприклад, один із тендерів включав закупівлю 20 кг карамелі на суму понад 2 тис. гривень та 30 упаковок згущеного молока на суму близько 1,3 тис. гривень. Також установи купували 180 пачок цигарок на суму 12 тис. гривень.

Нагадаємо, що всі ці продукти були призначені для задоволення потреб російських військовополонених.

Ситуація викликала питання про те, чи такі дії відповідають міжнародним стандартам поводження з полоненими. Експерти кажуть, що Україна має дотримуватись норм права, незважаючи на те, як поводяться з полоненими в інших країнах.

"Те, що росіяни застосовують тортури і фізично знищують наших полонених – це ні для кого не секрет. Чи маємо ми орієнтуватися на поведінку росії? Ні", – сказав Владислав Селезньов, колишній прес-секретар Генштабу ЗСУ.

Нагадаємо, " Команди не було, нехай гниє": у російській в'язниці українців мучать голодом і цвяхами по тілу вирізають "Z"

Раніше ми писали про те, що нелюді -росіяни продають українських військовополонених на "чорному ринку" Чечні

Крім того, стало відомо, що про купантів бездушно розстріляли українських військових: були абсолютно беззахисні .