Українці, які перебувають за кордоном, тепер зобов'язані ставати на військовий облік швидше за тих, хто перебуває в Україні. Кабінет Міністрів ухвалив це рішення, скоротивши термін поновлення даних для українців за кордоном до одного місяця.

Про це повідомив депутат і член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський. Він зазначив, що поки що не розуміє, чому Кабмін прийняв таку модифікацію обов'язків.

українці на кордоні з Польщею, Reuters

Постанова Кабінету Міністрів України від 16 травня №563 встановлює, що українці за кордоном мають оновлювати свої дані кожні 30 днів. Веніславський висловив подив щодо цього рішення.

З точки зору чинних нормативно-правових актів, дійсно, у мене також виникає питання, чому для громадян України, які проживають за кордоном, термін оновлення даних зменшено до місяця замість двох місяців. І це питання також ми обговорювали та адресували до Кабінету Міністрів України, бо знову ж таки це питання постанови, а не питання законодавства. Ми можемо лише в рамках парламентського контролю будь-які акти реагування здійснювати

Популярні новини зараз

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Показати ще

Українці в Польші. Фото: 24 канал

Комітет із національної безпеки поки що не отримав коментарів від Кабміну на свій запит із цього питання. Тому причини такої зміни вимог для українців за кордоном поки що залишаються невідомими.

Нагадаємо, не погодите з ТЦК – отримаєте величезний штраф: яке порушення дорого обійдеться військовозобов'язаним

Раніше ми писали про те, що алкоголізм не врятує від мобілізації: навіть психічні прояви не перешкода

Крім того, Знай.ua повідомляв, у українець поїхав на навчання з "бойової повістки", але не був мобілізований: яку схему придумав рядовий