Смажена локшина з куркою, солодко-кисла свинина та інші блюда китайської кухні покращують розумові здібності.
До такого висновку прийшли японські вчені з Університету Тотторі після того, як провели кілька тестів на 200 пацієнтів з деменцією, повідомляє Daily Mail.
Результати експерименту здивували усіх: люди, що споживають продукти з глутаматом натрію, показали більш високі результати в тестах на пам'ять. Медики припускають, що добавка впливає на гіпокамп і покращує його активність, але яким чином — невідомо.
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Можливо, збагачувач смаку покращує поглинання цинку, який здатний відновлювати ушкоджені клітини мозку.
Раніше благодійні організації та окремі медичні фахівці неодноразово вказували на безліч наукових доказів і стверджували, що здорова дієта покращує розумові здібності у людей зі слабоумством.
Протягом десятиліть Е621 звинувачували в тому, що люди відчувають головний біль або почувають себе неважливо після харчування китайською кухнею.
Проте, незважаючи на його природну присутність в деяких продуктах (соя, сир, сир), у формі добавки Е621 може побічно нашкодити організму людини, так як зустрічається зазвичай у жирної їжі.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.