Дослідники на крок ближче до створення універсальних ліків від геморагічної лихоманки Ебола.

Антитіла ADI-15878, які виявили в крові у людини, яка перехворіла Еболой, дозволяє нейтралізувати дію вірусу, про це повідомляє Eurek Alert.

За допомогою методу рентгенівської кристалографії вчені спроектували взаємодія між антитілом і вірусних глікопротеїном — білком, що відповідає за інфікування клітин.

Як повідомляється, глікопротеїн Еболи покритий цукровою оболонкою, через те імунітет зараженого не здатний виявити інфекцію. Спостереження показали, що ADI-15878 безпосередньо зв'язується з одним з цих цукрів і нейтралізує дію вірусу.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Відкриття дозволить створити вакцину від усіх видів вірусу Еболи: Zaire ebolavirus, Sudan ebolavirus, Reston ebolavirus, Taï Forest ebolavirus, Bundibugyo ebolavirus. У кожного вірусу є різниця в ланцюжку амінокислот. Це ускладнює створення універсальної вакцини.

Наприклад, в 2013 році 40% випадків інфікування були викликані видами Sudan і Bundibugyo. Крім того, всі члени роду Еболи постійно мутують і обходять імунну систему людини.

Нагадаємо, міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Спершу експериментальну методику вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.

Як повідомляв портал "Знай.иа" американські дослідники винайшли новий препарат, який швидко вбиває вірус грипу без побічних ефектів для організму.

За твердженнями вчених, достатньо однієї дози нового препарату, щоб істотно скоротити тривалість гострого неускладненого грипу у дорослих та дітей старше 12 років.

Також Знай.иа" писав, що вчені створять розумні пристрої, які зміцнюють імунну систему людського організму. Винахід планують випустити в 2030 році.