Цими днями з'явилося результати створення суперкомп'ютера, який може проводити неймовірні обрахунки всього за кілька секунд. Зауважимо, що для звичайного комп'ютера знадобилося б на таке десятки років. Про таке йдеться в науковому журналі Nature, який і опублікував результати зусиль Google.

Як відзначається, на відміну від класичних, квантові комп'ютери можуть потенційно вирішити проблеми, які були б надто важкими або навіть неможливими для класичних комп'ютерів - наприклад, розробити кращі батареї, з'ясувати, які молекули можуть зробити ефективні ліки або мінімізувати викиди від створення добрив. Вони також можуть допомогти вдосконалити існуючі передові технології, такі як машинне навчання.

Відтак, на практиці квантовий комп'ютер, який має назву Sycamore, провів кілька обчислення та витратив на це всього 200 секунд. Підкреслимо, що у найшвидшого у світі суперкомп'ютер це зайняло б 10 000 років.

Нагадаємо, що вчені зробили вражаюче відкриття - вони вважають, що мозок людини запрограмований на те, щоб захистити нас від смерті, тому навіть думки про смерть він відкидає.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні показали нову смертоносну зброю: у ворога немає шансів.

Також портал Знай.uа писав, що експерти назвали 10 найбільш потужних процесорів для смартфонів повний список.