Цілу систему збалансованого меню під назвою "Тарілка здорового харчування" розробили нещодавно експерти Гарвардської школи.
У формі зручної інфографіки спеціалісти пояснили основні принципи вживання тих чи інших продуктів, які можуть суттєво покращити загальне самопочуття людини.
Наприклад, овочі та фрукти повинні бути головною частиною – займати ½ тарілки, подбати слід і про різноманітність кольорів та не забувати про цільнозернові продукти (¼ тарілки: цільні та неочищені зернові – ячмінь, зерна пшениці, вівсянка, гречка, неочищений рис та інші).
Джерелом білків вважаються також риба, курка, квасоля, горіхи - ¼ тарілки, їх потрібно частіше додавати у салати, але при цьому уникати споживання червоного м'яса, бекону, сосисок.
Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Графіки стануть коротшими: енергетики потішили прогнозом щодо відключень світла
Українців попередили про масові перевірки: додому нагрянуть соцслужби
Про солодкі напої краще взагалі забути, дозволена одна-дві порції молока та склянка соку на день.
І найголовніше – будьте активними, адже тільки так "Тарілка здорового харчування" буде дієвою, а всі продукти засвояться швидше.
Дивіться: Яким має бути денний раціон правильного харчування – поради дієтолога