Міжнародна група вчених з Мічиганського університету провела серію досліджень, в результаті яких дійшла висновку, що окрема категорія продуктів провокує збільшення концентрації холестерину, що збільшує стовбурові клітини в кишечнику. Це пряма дорога до розвитку злоякісних пухлин.



У дослідженні вчені використовували генетично модифікованих мишей зі зміненим геном, який кодує фермент Lpcat3. Даний білок контролює синтез фосфоліпідів, з яких складається клітинна мембрана. В ході дослідження з'ясувалося, що збільшення концентрації холестерину проводить росту і поділу стовбурових клітин в тканинах кишечника.



Дефектні стовбурові клітини, які починають безконтрольно ділитися, є основною причиною розвитку раку. Тим самим холестерин є причиною не тільки потовщення клітин товстого кишечника, але також пов'язаний і зі швидким зростанням пухлин в цих же тканинах. Чи впливає холестерин на розвиток інших форм раку, поки не відомо.

Популярні новини зараз

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що медики розповіли про простий рецепт напою, здатного впоратися з онкологією.