М'ясні страви на новорічному столі символізують благополуччя і достаток. А господар 2018 року - Собака - просто обожнює м'ясо, і буде вам вдячний за щедрий стіл.

Пропонуємо п'ять рецептів м'ясних страв, які дуже просто приготувати. А результатом будуть задоволені всі: і ви, і ваші гості.

Найніжніша курка з соусом песто


М'ясо за цим рецептом виходить м'яким, дуже соковитим, з хрусткою скоринкою.

Складові:

одна куряча грудка;
150 г грудинки або бекону (свіжих);
80 г твердого сиру;
сіль за смаком;
40 г соусу песто.

Рецепт приготування:

Жароміцну форму змащуємо олією і на один її бортик викладаємо тонкі й довгі смужки бекону або грудинки.
На ті стрічки, які лежать на дні форми, викладаємо курячу грудку і солимо її.
Робимо надріз посередині курячої грудки, заповнюємо його соусом песто.
Зверху на м'ясо натираємо на дрібній тертці сир.
Загортаємо в смужки грудинки або бекону.
Відправляємо форму з куркою на 25-35 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
Викладаємо м'ясо на блюдо, розрізаємо на порційні шматочки.
Прикрашаємо гілочками м'яти і подаємо на стіл.

Запечена куряча грудинка

Це просте, смачне і бюджетне блюдо виходить неймовірно ошатним.

Складові:
куряча грудинка;
одна чайна ложка хмелі-сунелі;
одна чайна ложка сушеної меленої паприки;
одна чайна ложка сушеного часнику;
дві столові ложки домашнього майонезу або сметани;
сіль за смаком.

Рецепт приготування:

У невелику миску викладаємо дві столові ложки майонезу або сметани, додаємо сіль за смаком і всі спеції: мелену червону паприку, сушений часник і хмелі-сунелі.
Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин.
Курячу грудинку ретельно промиваємо, знімаємо шкірку. Кісточки виймати не будемо. Робимо по три глибоких надрізу гострим ножем з кожного боку.
Рясно промазуємо грудинку з усіх боків підготовленим соусом.
Кладемо м'ясо у звичайний пакет, зав'язуємо його і прибираємо в холодильник - мінімум на 8 годин (можна довше).
Добре промариноване м'ясо виймаємо з пакета, перекладаємо у жароміцну форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Потім нагрів духовки зменшуємо до 180 градусів і запікаємо м'ясо ще 25-35 хвилин.
Подаємо на стіл зі свіжими овочами, або у вигляді холодної закуски, розрізавши на тонкі скибочки.

Шашлик, запечений в духовці


Для приготування шашлику найкраще підходить свиняча шия.

Складові:
два кілограми м'якоті свинини;
7-8 великих головок ріпчастої цибулі;
половина чайної ложки цукрового піску;
сіль за смаком;
4 столові ложки 9% оцту;
спеції для шашлику - за смаком;
половина склянки води.

Рецепт приготування:

М'якоть свинини нарізаємо на шматочки середнього розміру, промиваємо і викладаємо в миску.
Додаємо за смаком сіль і спеції для шашлику. Все ретельно перемішуємо руками, щоб спеції потрапили на кожен шматочок.
Всю цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо під проточною водою.
Одну головку ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо і відправляємо в м'ясо. Ще раз добре перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік.
Решту головки ріпчастої цибулі нарізаємо не надто тонкими кільцями і складаємо в миску.
У цибулю додаємо цукровий пісок, вливаємо оцет і воду. Акуратно, намагаючись не поламати кільця цибулі, перемішуємо руками.
І цибулю і м'ясо залишаємо на дві години маринуватись.
У рукав для запікання викладаємо тонким шаром цибулю, а на нього - шматочки м'яса.
Зав'язуємо і в декількох місцях робимо проколи голкою.
Відправляємо деко з м'ясом в духовку, розігріту до 200 градусів - на півтори години.
Потім пакет знімаємо, викладаємо м'ясо на блюдо і подаємо на стіл.

Невід'ємним атрибутом Нового року є салат олів'є - як ялинка, мандаринки, блискучі гірлянди і фільм "Один вдома".
Раніше портал "Знай.ua" розповідав про нові рецепти популярного салату.

Популярні новини зараз

Військовозобов'язаним дали час до 5 лютого: що треба встигнути

Українці отримують штрафи за паспорти: кому загрожують несподівані витрати

Українці не підозрюють про наслідки: які пастки приховує "Національний кешбек"

Краще не беріть 500 гривень у касирів: українців попередили про небезпеку, і навіть банк не допоможе

Показати ще