Власник італійського ресторану вирішив підтримати українську культуру і змусив персонал обслуговувати клієнтів виключно державною мовою. Проте, реакція його здивувала – більшість співробітників вирішили, що буде простіше звільнитися, аніж виконувати такі правила.
В коментарі 061.ua керівник тратторії Фабріціо ("Fabrizio") розповів, що на місці закладу колись був зовсім інший ресторан – "Африкана".
Інтер'єр закладу повністю замінили із приходом нового керівництва
Після його закриття новий власник довго думав, що буде із колишнім персоналом. В якості альтернативи він запропонував працювати у нього, але тільки за однієї умови: говорити із кожним гостем виключно українською.
Пообіцяв навіть суттєво підвищити зарплату, але офіціанти з незрозумілих причин цьому не зраділи. Навпаки, обурилися і не захотіли залишатися.
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Сам Фабріціо вже десять років живе у Запоріжжі, одружений із українкою.
"Мені подобається Україна її дух свободи. Мріяв привезти сюди італійську кухню", - зізнається він.
Власника закладу здивувала така реакція співробітників: він особисто їздив на фронт, допомагав нашим бійцям і вчиться говорити українською, тому не розуміє, як можна так ставитися до рідної мови.
Кухня тратторії
"Я вважаю, що в Україні проблема з мовою – штучна. Мене дивує, що в Україні народ поділений по мові. У нас в Італії сотні різних діалектів, але всі знають італійську мову", - додав італієць.
Власник закладу, італієць Фабріціо
Втім, довго шукати новий штат не довелося: до добродушного керівника готові були прийти працювати кращі офіціанти та бармени.
Ресторан Fabrizio
Зараз йому допомагають ще й дружина із сином, тому Фабріціо сподівається, що зможе передати українцям дух Італії через свої страви і ніколи більше не бути свідком подібних мовних конфліктів.
Як повідомляв портал "Знай.ua", українка підкорила іноземців улюбленою стравою Гоголя.