Ми вже народжуємося з наявною тягою до солодощів. Наші предки використовували фрукти і стільники в якості джерел цукру і енергії.

Сьогодні, цукор всюди - на кожному столі і у вигляді оброблених продуктів і солодких напоїв. Надмірне споживання цукру є фактором ризику, пов'язаними з хронічним захворюванням. Він також сприяє утворенню проблем із зубами, підвищення інсуліну в крові, ожиріння, підвищеного рівня тригліцеридів, ожиріння печінки і серцево-судинних проблем.

Розумне споживання цукру має місце у здорової дієти. Ми повинні звернути увагу на дієтичні джерела цукру, навіть якщо вони природні, наприклад фрукти.

Фрукти дають нам енергію, яка надходить у вигляді цукру, уповільнює травлення і запобігає підвищення рівня цукру в крові. Різноманітні фрукти яскравого кольору дають організму вітаміни, мінерали, антиоксиданти, пігменти та інші фітохімічні речовини, які зменшують запалення і захворювання.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Краще всього вибирати фрукти, свіжі в сезон (або заморожені в сезон), купувати органічні речовини, щоб уникнути агрохімікатів. Щоб забезпечити організм всіма необходимимы речовинами, необхідно на день вживати від трьох до чотирьох порцій фруктів. Порція - це один середній розмір фруктів, ½ чашки нарізаних фруктів або ¼ чашки сухофруктів.

Люди, які їдять багато фруктів, часто мають гарне здоров'я і вагу, але можуть відчувати труднощі з втратою ваги. Глікемічний індекс - показник того, як швидко вуглеводні продукти перетворюються в глюкозу. Фахівці стверджують, що темні ягоди - більш здоровий вибір, ніж тропічні фрукти, тому їх необхідно включити в раціон. В цілому, немає ніякої великої різниці між білим цукром і натуральним, включаючи кокосовий горіх, кленовий сироп і мед.

Деякі натуральні підсолоджувачі містять різноманітні вітаміни і мінерали, але будь-які переваги переважують тим фактом, що в організмі він перетворюється в глюкозу для метаболічного палива. Аграрний нектар є природним підсолоджувачем, але з високим вмістом фруктози. Дослідження показують, що надмірне споживання фруктози є шкідливим.

Необхідно знати глікемічний індекс кожного продукту, щоб контролювати споживання натурального цукру.

Вишня: 22
Грейпфрут: 25
Яблуко: 38
Груша: 38
Зливу: 39
Апельсин: 44
Банан: 55
Манго: 55
Папайя: 58
Ананас: 66
Кавун: 72
Сушені ягоди: 102

Звичайно ж, натуральний цукор буде більш корисний, ніж білий, але його споживання необхідно контролювати і в деяких випадках обмежувати.

Раніше портал "Знай.ua" розповів про те, що фрукти з йогуртом: ідеальне поєднання для сніданку в жарку погоду. Фрукти, які мають високий вміст води, допоможуть підтримувати рідину в організмі, яка виходить через піт.