Незважаючи на численні помилки, кісточки багатьох ягід і фруктів є не тільки нешкідливими, але і корисними. Вчені склали список ягід і фруктів, кісточки яких володіють багатьма корисними функціями.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Людям, що страждають від гострих головних болів, фахівці радять вживати в їжу кісточки плодів сімейства цитрусових, які дозволяти знизити больові відчуття і відновити нормальний стан організму.

Кісточки граната допомагають при дратівливості і нервозності, нормалізує психічний стан людини. Зауважимо, для підтримки здоров'я і еластичності шкіри вчені радять вживати в їжу кісточки винограду.

Для поліпшення травних функцій і виведення внутрішніх токсинів з організму фахівці рекомендують їсти кісточки оливок, які також заспокоюють нервову систему людини і полегшують симптому астми. За допомогою кісточок кавуна можна регулювати рівень вмісту цукру в крові.

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

Варто відзначити, що вже давно відомо, що сніданок — це найважливіший прийом їжі, тому він повинен бути корисним, пробуджувати організм, задавати настрій робочого дня.

З'ясувалося, що саме вівсянка є одним з кращих варіантів, який ви можете вибрати. Ця крупа володіє високим вмістом водорозчинних волокон і складних вуглеводів, які регулюють рівень глюкози в крові, а також процес травлення. Каша також містить численні вітаміни і мінерали, такі як магній, біотин, мідь, вітамін Е і В1 і навіть 6 г білка в порції.

Вівсянка виготовляється з вівсяних зерен. Вона стала популярною в кінці 1980-х років, коли вчені з'ясували, що вона знижує ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину.

Каша готуватися різними способами, наприклад, її додають у чіпси і десерти, коктейлі, білкові сніданки. Також ця їжа особливо корисна дітям.

Регулярне споживання вівса призводить до втрати ваги з-за високого вмісту клітковини, що також дає відчуття ситості. Овес знизить тягу до цукру для любителів солодкого і спайки цукру в крові.

Причин снідати вівсянкою дійсно велика кількість:
-вона регулює рівень цукру в крові
-знижує ризик розвитку діабету типу 2
-знижує рівень холестерину
-знижує ризик серцево-судинних захворювань
-покращує імунну відповідь
-знижує ризик серцевої недостатності
-захищає від астми у дітей
-захищає від раку молочної залози
-збільшує тривалість життя
-являється альтернативою для пацієнтів з целіакією або для осіб з непереносимістю клейковини.

Щоб додати вівсянку додаткові вітаміни, приємний запах і зробити смак яскравіше, використовуйте свіжі фрукти, ягоди, горіхи, мускатний горіх, корицю, молоко, варення, сухофрукти, знежирений йогурт або мед.

Способи приготування найкориснішої вівсяної кашіНагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що ці продукти можна їсти навіть вночі та худнути.