Незважаючи на численні помилки, кісточки багатьох ягід і фруктів є не тільки нешкідливими, але і корисними. Вчені склали список ягід і фруктів, кісточки яких володіють багатьма корисними функціями.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
Людям, що страждають від гострих головних болів, фахівці радять вживати в їжу кісточки плодів сімейства цитрусових, які дозволяти знизити больові відчуття і відновити нормальний стан організму.
Кісточки граната допомагають при дратівливості і нервозності, нормалізує психічний стан людини. Зауважимо, для підтримки здоров'я і еластичності шкіри вчені радять вживати в їжу кісточки винограду.
Для поліпшення травних функцій і виведення внутрішніх токсинів з організму фахівці рекомендують їсти кісточки оливок, які також заспокоюють нервову систему людини і полегшують симптому астми. За допомогою кісточок кавуна можна регулювати рівень вмісту цукру в крові.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Варто відзначити, що вже давно відомо, що сніданок — це найважливіший прийом їжі, тому він повинен бути корисним, пробуджувати організм, задавати настрій робочого дня. З'ясувалося, що саме вівсянка є одним з кращих варіантів, який ви можете вибрати. Ця крупа володіє високим вмістом водорозчинних волокон і складних вуглеводів, які регулюють рівень глюкози в крові, а також процес травлення. Каша також містить численні вітаміни і мінерали, такі як магній, біотин, мідь, вітамін Е і В1 і навіть 6 г білка в порції.
Вівсянка виготовляється з вівсяних зерен. Вона стала популярною в кінці 1980-х років, коли вчені з'ясували, що вона знижує ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину.
Каша готуватися різними способами, наприклад, її додають у чіпси і десерти, коктейлі, білкові сніданки. Також ця їжа особливо корисна дітям.
Регулярне споживання вівса призводить до втрати ваги з-за високого вмісту клітковини, що також дає відчуття ситості. Овес знизить тягу до цукру для любителів солодкого і спайки цукру в крові.
Причин снідати вівсянкою дійсно велика кількість:
-вона регулює рівень цукру в крові
-знижує ризик розвитку діабету типу 2
-знижує рівень холестерину
-знижує ризик серцево-судинних захворювань
-покращує імунну відповідь
-знижує ризик серцевої недостатності
-захищає від астми у дітей
-захищає від раку молочної залози
-збільшує тривалість життя
-являється альтернативою для пацієнтів з целіакією або для осіб з непереносимістю клейковини.
Щоб додати вівсянку додаткові вітаміни, приємний запах і зробити смак яскравіше, використовуйте свіжі фрукти, ягоди, горіхи, мускатний горіх, корицю, молоко, варення, сухофрукти, знежирений йогурт або мед.
Способи приготування найкориснішої вівсяної каші