Одну з найвідоміших виноробень регіону Бордо, що у Франції звинуватили в незаконному додаванні цукру у вино в 2016 році, повідомляє The Times.
Як відомо, у Франції додавання цукру у вино допускається тільки тоді, коли через погану погоду у винограді знижений рівень цукру.
Співробітники групи контролю вилучили 397 гектолітрів вина з доданим цукром, а це 53 тисячі пляшок загальною вартістю 2,3 мільйонів євро.
Після чого, виноробне господарство Château Giscours перебуває під розслідуванням.
Додавання цукру, називається шапталізацією, що нелегально в більшості виноробних країнах і допускається у Франції лише при суворих умовах, наприклад коли із-за поганої погоди у винограді знизився рівень цукру, необхідного для правильного і повного бродіння.
Нові тарифи на світло, газ та іншу комуналку: платіжки зростуть на 5000 грн
Обміняти долари по старому не вийде: ПриватБанк тихо переписав правила для валюти
ПФУ ходитиме з перевірками по домівках: за що можуть скасувати субсидію
Соцпрацівники ходитимуть по домівках: до кого прийдуть з перевіркою
Виноробня Château Giscours стверджує, що додавання цукру було законним, але після ряду випадків шахрайства у французькій виноробній промисловості в останні роки справа перебуває під суворим контролем.
Château Giscours розповіла, що союз виробників санкціонував шапталізацію урожаю винограду сорту мерло в 2016 році, хоча насправді цукор був дозволений для використання з виноградом сорту каберне совійньйон.
Співробітник виноробні повідомив, що кількість цукру, доданого до мерло, була дуже обґрунтованою, нижче того рівня, дозволеного для каберне совіньон 2016 року.
Нагадаємо, Грузинське вино включили до книги рекордів Гіннеса, як найдавніше вино в історії світу. Люди почали займатися виноробством на території Грузії ще 8 тисяч років тому.