Одну з найвідоміших виноробень регіону Бордо, що у Франції звинуватили в незаконному додаванні цукру у вино в 2016 році, повідомляє The Times.
Як відомо, у Франції додавання цукру у вино допускається тільки тоді, коли через погану погоду у винограді знижений рівень цукру.
Співробітники групи контролю вилучили 397 гектолітрів вина з доданим цукром, а це 53 тисячі пляшок загальною вартістю 2,3 мільйонів євро.
Після чого, виноробне господарство Château Giscours перебуває під розслідуванням.
Додавання цукру, називається шапталізацією, що нелегально в більшості виноробних країнах і допускається у Франції лише при суворих умовах, наприклад коли із-за поганої погоди у винограді знизився рівень цукру, необхідного для правильного і повного бродіння.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Виноробня Château Giscours стверджує, що додавання цукру було законним, але після ряду випадків шахрайства у французькій виноробній промисловості в останні роки справа перебуває під суворим контролем.
Château Giscours розповіла, що союз виробників санкціонував шапталізацію урожаю винограду сорту мерло в 2016 році, хоча насправді цукор був дозволений для використання з виноградом сорту каберне совійньйон.
Співробітник виноробні повідомив, що кількість цукру, доданого до мерло, була дуже обґрунтованою, нижче того рівня, дозволеного для каберне совіньон 2016 року.
Нагадаємо, Грузинське вино включили до книги рекордів Гіннеса, як найдавніше вино в історії світу. Люди почали займатися виноробством на території Грузії ще 8 тисяч років тому.