З настанням холодів віруси активізуються, тому важливо зміцнити імунітет. Одним із найкращих продуктів для цього є червоний болгарський перець. Він багатий на вітаміни С і А, які підтримують імунну систему. Про це повідомляє Realsimple.

Маринований перець. Фото Freepik Маринований перець. Фото Freepik
Маринований перець. Фото Freepik

Вітамін С допомагає боротися з інфекціями, захищає клітини від пошкоджень та сприяє виробленню колагену, що підтримує цілісність шкіри та слизових оболонок. Червоний перець містить більше вітаміну С, ніж апельсини.

Вітамін А у перці також важливий для імунітету, він допомагає в роботі Т- і В-клітин, що захищають організм від хвороб. Окрім цього, перець містить антиоксиданти, фолієву кислоту, цинк і селен, які підвищують імунну відповідь. Червоний перець також має клітковину, що підтримує здоров’я кишечника, що ще більше сприяє імунній функції.

Перець, фото pxhere Перець, фото pxhere
Перець, фото pxhere

Зверніть увагу, що червоний перець – це зрілий болгарський перець, а інші кольори (зелені, жовті) – менш зрілі. Тому для зміцнення імунітету особливо корисним є саме червоний перець, який варто включати до свого раціону взимку.

Нагадаємо, вартість хліба зросте ще більше: на скільки подорожчає

Популярні новини зараз

В Україні вводять колективну відповідальність: єдине житло відберуть через борги родичів

В Україні змінять формат індексації пенсії: до чого готуватись

Навіть комуналку сплатити не зможете: Нацбанк посилив правила грошових переказів

Ці 7 порушень стають підставою для розшуку ТЦК: перевірте чи є ви у списку

Показати ще

Раніше ми писали про те, що їжа, яка переживе будь-які відключення: список продуктів

Крім того, Знай.ua повідомляв, неочікувані переваги темного шоколаду: захист від діабету та поліпшення здоров'я