Після одержання поранення руки від уламків російського артилерійського снаряда військовий на ім'я Іван був переведений на роботу в ТЦК.

У розмові з журналістами "Суспільне. Дніпро" захисник розповів про складнощі, з якими стикаються працівники військкоматів, зокрема агресії з боку цивільних осіб.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube

"Дуже важко емоційно. Тому що ти викладався повною для захисту людей, які зараз дуже негативно до тебе ставляться. Виражається це в якійсь, я не знаю, ненависті, злості", - заявляє він.

Серед його обов'язків – виписування повісток для мобілізації чоловіків віком від 25 до 60 років. Якщо ж людина молодша за 25 років, її просять лише оновити персональні дані. Водночас військовий наголосив, що затримувати громадян можуть лише правоохоронці, а не працівники ТЦК.

Популярні новини зараз

Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом

Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

"Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це

Показати ще

Чутки про те, що працівники ТЦК самовільно затримують людей, запихають їх у мікроавтобуси чи влаштовують бійки - це все вигадки, за його словами. Хоча не треба не брати до уваги ті відео, які мало не щодня публікують в інтернеті.

Робота в ТЦК, скрін: Youtube

У випадках, коли чоловіки відмовляються подавати документи на вимогу персоналу ТЦК, їм доводиться викликати представників правоохоронних органів. За словами Івана, такі ситуації трапляються приблизно в одному випадку із десяти.

На даний момент кожна людина призовного віку зобов'язана носити з собою паспорт та військово-облікові документи. У той же час особи, які не підлягають мобілізації, повинні мати відповідне підтвердження.

Нагадаємо, все одно маємо прибути до ТЦК, термін – до 16 червня: знятих з обліку приголомшили новиною

Як повідомляв "Знай.ua", ухилистам пояснили, коли у них почнуть відбирати речі

Знай.ua писав, молодий британець пішки прийшов в Україну, щоб потрапити до ЗСУ: "Я тут, щоб боротися..."